Van der Steen
De Echte Bakker

PERSBERICHT

Donderdag, 7 december 2017

Van der Steen bakt beste Kerststol van Nederland

Spannende strijd kerststollencompetitie Echte Bakkersgilde

 

WAGENINGEN – Van der Steen, De Echte Bakker haalt de hoofdprijs in de kerststollencompetitie naar Made. Na de tweede plaats in 2015 is nu het goud voor de broers Barry en Jeroen van der Steen. “Deze prijs hadden we nog niet en wilde ik heel graag hebben,” aldus een blije Jeroen van der Steen. John Treur uit Oudewater behaalt de tweede plaats en het brons gaat naar Van Walderveen in Geldermalsen.

 

De keuring

De vakjury, bestaande uit Nico Bloem, Baktechnisch adviseur van meelleverancier Meneba, Wietse Schiere, MeesterBoulanger en werkzaam bij Koopmans Meel en de keurmeester van het NBC, spreekt van een spannende strijd in de top van het klassement.

De afgelopen weken zijn in totaal 181 kerststollen ingezonden door 102 Echte Bakkers en voorgelegd aan de keurmeesters. Zij beoordeelden elk product op de vaktechnische onderdelen. De beste 24 stollen uit deze voorrondes zijn voor de finaleronde anoniem gekocht door een consument. Van der Steen is de terechte winnaar” laat Nico Bloem weten. “We zagen het al aan de kleur; een prachtige warme goudbruine glans. En ook het model en eeteigenschappen scoorden top.”

 

Live op Facebook

De eerste reactie van Jeroen van der Steen: “Yes!! Sorry hoor, ik ben nu ff heel blij!”, was live te volgen op Facebook en leverde meteen veel felicitaties op. De broers Barry en Jeroen van der Steen halen al jaren hoge cijfers met hun productkwaliteit. Hoewel ze ook met de kerststol al vaak in de finale stonden heeft Jeroen dit jaar toch de Masterclass van het Gilde bezocht en dat heeft hem naar eigen zeggen ‘echt een paar positieve puntje opgeleverd’. Jeroen: “Het eerste deeg van dit jaar heb ik gewoon gedraaid als altijd. Het resultaat daarvan was al een heel goede stol. Daarna ben ik gaan finetunen. Dat moet ook wel want we werken met natuurlijke grondstoffen die door de oogstwisseling ieder jaar weer anders zijn. Dus een kleine wijziging in de verhouding van de vulling en beetje andere bloem; dat samen was dit jaar de sleutel tot dit succes.”

 

Trots

De facebookpagina van Echte Bakker Van der Steen waar het filmpje inmiddels al 5,4 duizend keer is weergegeven stroomt over van de felicitaties. De sfeer is natuurlijk opperbest in de bakkerij en winkel en ook Barry is trots en blij met dit resultaat. Het hele team gaat nu aan de slag om iedereen te laten genieten van deze prijswinnende stollen en andere eindejaarslekkernijen.

 

In het filmpje kunt u zien hoe belangrijk een overwinning kan zijn....hoe blij iemand met deze overwinning is.... Er zit zoveel tijd, passie, energie en vakmanschap in het maken van een kerststol dat de ontlading groot is, op het moment dat je te horen krijgt dat je de BESTE van Nederland bent....

Bent u ook nieuwsgierig geworden? Wilt u ook de lekkerste kerststol van Nederland? Bestel deze vroegtijdig! 

Het bereiden van een kerststol vergt veel tijd. Het maken van een kerststol duurt zo'n 6 uur. Voorbereidingen trefffen door spijspillen te rollen, rozijnen te wassen en het deeg te maken, vervolgens gaat het deeg de rijskast in om het daarna te kneden tot een waardig deeg. Na het maken van de 'rauwe' kerststol moet het nog ongeveer 1 uur de oven in. Kortom: planning is belangrijk in de bakkerij!

Van der Steen

Godfried Schalckenstraat 34
4921 CR Made
0162-682326
0162-681816

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten