Van der Steen
De Echte Bakker

Beste Echte Bakker 2013

Na jaren te hebben meegedraaid in de top, is het dan eindelijk gelukt: Van der Steen, De Echte Bakker uit Made mag zich heel 2013 Beste Echte Bakker noemen. Van de 191 Echte Bakkers, scoorde zij het beste in de combinatie van winkel- en productkwaliteit. Deze onafhankelijke keuringen worden uitgevoerd in opdracht van de Stichting Echte Bakkersgilde.

Het verschil maken

Jeroen en Barry van der Steen reageren enthousiast. “We zijn echt superblij” zegt Jeroen de dag nadat ze de prijs hebben ontvangen. “We zitten er al jaren dichtbij en door er met het hele team hard aan te werken, hebben we dit jaar het verschil kunnen maken”

Nieuwe winkel

Het ging de broers niet altijd voor de wind. In 2010 brak er brand uit boven de winkel waardoor de winkel en de bakkerij beschadigd werden. Ze hebben dit nadeel in een voordeel weten om te buigen door min of meer noodgedwongen de winkel grondig te verbouwen. De winkel werd voorzien van een eenlaags presentatie waardoor de ambachtelijke producten op een overzichtelijke wijze voor de klanten worden gepresenteerd.

Topprestatie

Naast de winkel is de productkwaliteit meer dan in orde bij Van der Steen. In de categorie Kwaliteit namen de broers de Bronzen Schieter mee naar Made. Aan de kwaliteit van de grondstoffen worden geen concessies gedaan. Bij de productkeuringen die door het jaar heen onaangekondigd gedaan worden scoort deze bakker een gemiddelde van 7,8. De hoogste score die een bakker kan halen is een 8,0. De 7,8 van Van der Steen is dus een topprestatie.

Waardering

Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde spreekt zijn waardering uit voor de prestatie van deze winnaars. “Van der Steen is een familiebedrijf. De broers werken beiden in de zaak en vader Ad komt nog regelmatig meehelpen als er veel worstenbroodjes gemaakt moeten worden. Door de goede samenwerking kunnen de twee kapiteins Barry en Jeroen het schip prima besturen. Van der Steen draait al jaren mee in de top van de kwaliteitsbakkers van het Gilde en nu ontvangen ze deze kroon op hun werk.”

De prijsuitreiking

De gelukkige bakkers ontvingen hun prijs ten overstaan van hun collega Echte Bakkers uit handen van Bart Vedder, de voorzitter van het Echte Bakkersgilde. Hij roemde Van der Steen om hun tomeloze inzet en sprak van een excellente prestatie. Met bloemen en twee mooie trofeeën ging de familie Van der Steen terug naar Made. Daar wordt het feest de komende weken gevierd waar het hoort: in de winkels, met mooie feestaanbiedingen.

Nog meer prijzen en nominaties

De afgelopen jaren hebben wij al diverse nominaties en prijzen op onze naam staan. Zoals onze worstenbroodjes, kerststol, roomboter amandelstaaf en paasstol.

Van der Steen

Godfried Schalckenstraat 34
4921 CR Made
0162-682326
0162-681816
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten