Van der Steen
De Echte Bakker

Hoe is het begonnen....

In 1946 nam Opa Janus de bakkerij aan de Godfried Schalckenstraat over van de voormalig eigenaar peetoom Petrus van Teteringen, waar hij als knecht in dienst was. Janus had het vak geleerd bij diverse bakkers in Breda en vond het tijd om een eigen zaak te beginnen. Van Teteringen was een kleine bakkerij met een winkeltje van nog geen tien vierkante meter, die al sinds 1896 was gevestigd aan een van de belangrijkste toegangswegen van Made.

In 1962 kwam zoon Ad in de zaak werken. Negen jaar later werd hij mede-eigenaar en in 1979 nam hij de zaak over van zijn vader. 

In 1980 sloot Ad zich aan bij het Echte Bakkersgilde en werd de naam: Van der Steen, de Echte Bakker, gevoerd. De aandacht werd met name op de kwaliteit gevestigd. Mede door de stabiele kwaliteit is de bakkerij de grootste van Made geworden.

In 1994 onderging de bakkerij een eerste grote verbouwing en uitbreiding. Ad concentreerde zich volledig op de eigen winkel, daardoor was hij medio '80 gestopt met het aan huis bezorgen van brood. 

 

1987

2007

2017

De 3e generatie

In 2003 volgde nog een verbouwing: de bakkerij werd met tachtig vierkante meter, een kantine en magazijn flink uitgebreid. Ondertussen leerden Barry en Jeroen de fijne kneepjes van het vak. Al vanaf jonge leeftijd werkten ze mee in de bakkerij. Ze volgden beiden de bakkersopleiding en deden ervaring op bij diverse bakkers in de regio.

Op 31 juli 2007 zetten ze samen de grote stap en namen het bedrijf over van vader Ad. Ad ging met pensioen, maar is tot op de dag van vandaag nog regelmatig in de bakkerij te vinden, waar hij de jongens helpt bij kleine klusjes of als het nodig is, in de produktie.

De derde generatie is aan de beurt.

Jeroen is de specialist op het gebied van groot brood en Barry weet alles van klein brood en banket. Daarnaast richt Barry zich meer op de personele en administratieve vraagstukken en neemt Jeroen de inkoop en presentaties voor zijn rekening.

Vader Ad

Barry

Jeroen

9/11 BRAND

Op 9 september 2010 is de bakkerij deels afgebrand. Met name van de winkel als van het bovengelegen kantoor, was weinig over. Gelukkig kon de productie hal grotendeels gespaard blijven waardoor Barry en Jeroen hun productie konden voortzetten. 

Om de klanten te kunnen bedienen, was er een noodwinkel op het parkeerterrein achter de bakkerij geplaatst. Van daaruit konden Barry en Jeroen de bakkerij draaiende houden. Ondertussen kon de aannemer aan de slag om alles te herstellen en het pand te voorzien van een geheel nieuwe winkel.

Te samen met de brandweer en een grote opkomst van vaste klanten, vrienden, kennissen en geïnteresseerden, is de winkel op 6 december 2010 op ludieke wijze geopend!

TEAM VAN DER STEEN

Uiteraard kunnen Barry en Jeroen bouwen op hun vertrouwde team, dat anno 2017 bestaat uit 6 produktie medewerkers en 14 winkeldames, 2 inpakkers, een bezorger en worden zij geholpen bij het binnen halen van nieuwe klanten en alle online marketing activiteiten.

Zowel Barry's vrouw, als de vrouw van Jeroen dragen hun steentje bij in de bakkerij. Zo werkt Stephanie als winkeldame en verzorgt Linda de financiële administratie, marketing activiteiten, personele zaken en onderhoudt zij onze social media kanalen.

En tuurlijk is vader Ad ook altijd nog een grote hulp.

Door de groei van het aantal derde kanalen en de winkelverkopen, is het aantal medewerkers in de afgelopen 5 jaar verdubbeld.

v.l.n.r. (staand): Linda, Peggy, Conny, Lucy, Ingrid, Aimy, Barry, Natasja, Stephanie, Franjella, Jos, Sanne, Wendy, Anita, Jeroen, Sigrid, Bep, Marieke, Linda.
v.l.n.r. (zittend): Peter, Hennie, Eric, Christ, Ad, Remco, Erwin.

Van der Steen

Godfried Schalckenstraat 34
4921 CR Made
0162-682326
0162-681816

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten